Ghidul miresei pentru un păr de poveste în ziua nunții

Ghidul miresei pentru un păr de poveste în ziua nunții

In timp ce iti planifici ziua nuntii pana la cel mai mic detaliu, este important sa incepi sa te gandesti nu doar la evenimentul in sine, ci si la look-ul pe care il vei purta in aceasta zi magica.

Pe Pinterest gasesti mii de imagini din care sa te inspiri in ceea ce priveste machiajul si coafura, insa cum ramane cu acele sfaturi de care trebuie sa tii cont si despre care aproape nimeni nu vorbeste? Cu cate zile inainte de marele eveniment trebuie sa iti speli parul? Cum alegi coafura potrivita pentru tine? Ce produse trebuie sa folosesti pe par in acea perioada importanta de dinaintea nuntii? Oare te poti vopsi? Oare trebuie sa iti tunzi parul?

Am gasit noi toate aceste raspunsuri pentru tine. Te invitam sa citesti urmatorul material in care vei gasi toate detaliile de care ai nevoie.

Sfaturi pentru alegerea coafurii de mireasa

ghidul miresei par

 

1. Cum alegi coafura potrivita pentru ziua nuntii?

Vrei sa ai parul intr-un coc inalt? Sau sa il porti in bucle lejere, lasate pe spate? Poate o impletitura laterala? Cu cat cauti mai multa inspiratie cu atat devii mai nehotarata. Ce ai de facut in aceasta situatie? Ia in considerare cativa factori cheie:

– Ce coafuri iti plac?

Parul tau nu ar trebui sa concureze cu rochia de mireasa, ci sa o completeze. Daca rochia este simpla, este cazul sa alegi o coafura speciala. Daca rochia este una de printesa, extravaganta sau cu multe detalii minunate, incearca un look cat mai simplu, dar elegant. Daca rochia este cu spatele gol si cu detalii delicate in aceasta zona, alege o coada de cal sau o impletitura cu detalii delicate. Nu uita sa tii cont si de ce iti place cu adevarat.

– Cum va fi vremea?

Daca nunta are loc in perioada rece, poti opta pentru acele bucle superbe de inspiratie hollywoodiana sau orice alta coafura doreste sufletul tau. Daca te casatoresti vara, cand afara sunt peste 30 de grade Celsius, poate ca ar fi bine sa nu il lasi desfacut, pe spate, pentru ca vei transpira foarte mult. De asemenea, daca in ziua nuntii meteorologii anunta ca va ploua, poate ca ar trebui sa renunti la look-ul stabilit inainte cu stilistul tau (bucle, par perfect drept – glass hair -) si sa te lasi pe mana lui pentru ca cel mai probabil va trebui sa modifice putin coafura de mireasa.

– Care este lungimea parului tau? Are volum? Este drept sau cret?

Este foarte usor sa te indragostesti de o coafura perfecta de pe Pinterest, insa este posibil ca parul tau sa nu fie suficient de lung sau sa nu ai firul suficient de gros pentru a obtine acest look. In acest caz, pentru a nu fi dezamagita de rezultat, ia in considerare ca atunci cand mai cauti coafuri pentru mireasa sa te lasi inspirata doar de cele care sunt potrivite tipului tau de par.

De asemenea, este foarte important sa stii ca textura parului joaca un rol important in tipul de coafura. Un alt lucru important de care trebuie sa tii cont sunt accesoriile – bijuteriile grele nu sunt ideale daca ai parul fin, pisicos.

ghid mireasa par

 

2. Porti voal sau nu?

Vei purta voal in ziua nuntii? Daca da, atunci trebuie sa cauti o coafura potrivita pentru voalul pe care il alegi… sau invers, sa alegi un voal potrivit pentru coafura de mireasa de care te-ai indragostit.

ghid mireasa par

 

3. Nu uita de proba pentru coafura de mireasa

In momentul in care, oficial, ai decis care va fi coafura pe care o vei purta in ziua nuntii, stabileste o zi cu hairstilistul care se va ocupa de parul tau pentru a face o proba si a vedea daca parul este suficient de lung pentru a obtine acel look, daca din fata se vede bine, daca se potriveste cu voalul si rochia si asa mai departe. Este foarte important sa scapi de aceste “daca”-uri astfel incat sa nu ai parte de suprize neplacute chiar in ziua nuntii.

ghid mireasa par

 

4. Arata-i stilistului cam ce iti doresti sa porti in ziua nuntii

Pentru a evita crearea confuziilor si a neintelegerilor, cel mai bine este sa cauti inspiratie pe Pinterest, sa salvezi cateva imagini preferate (in jur de 4-5 modele, nu 100) si sa i le arati stilistului cand mergi pentru proba sau chiar mai devreme astfel incat sa isi faca o idee cu privire la stilul pe care vrei sa il adopti.

ghid mireasa par

 

5. Nu incerca o tunsoare diferita chiar inainte de nunta

… sau orice alte schimbari drastice ale parului precum vopsirea lui cu produse diferite, tratamente noi pe care ai vrea sa le incerci pentru ca ai auzit ca fac minuni. Ce poti face, insa, este sa ii oferi mai multa atentie, sa il hidratezi mai bine, sa ii faci masti puternice si chiar sa tai varfurile – insa ar fi bine sa mergi la stilistul la care mergi de obicei (pentru ca cel nou iti poate lua mai mult decat vrei din lungimea firului de par sau poate tunde intr-un stil care pe tine nu te avantajeaza si te poti trezi cu o coafura care nu iti place deloc).

ghid mireasa par

 

6. Fii tu insati… chiar si in ziua nuntii

Un sfat pe care il dam de fiecare data cand planificam detaliile cu miresele pe care le coafam: “Nu uita sa fii tu insati”. De foarte multe ori, femeile ajung sa aleaga look-uri care nu le reprezinta doar pentru ca vad ca astea se poarta sau isi doresc sa fie diferite.

La urma urmei, cea mai frumoasa coafura este cea pe care o porti natural. De aceea ar fi bine sa alegi ceva care iti place, care te face sa te simti bine in pielea ta – si aici nu ma refer doar la coafura, ci si la machiaj, la rochia de mireasa, la pantofi. Daca vrei sa ai parul natural, poarta-l natural. Daca vrei o rochie cu sclipici, ia-ti o rochie cu sclipici. Daca vrei sa renunti la tocuri in favoarea Conversilor, ia-ti Conversi.

ghid mireasa par
 

7. Pregateste-ti parul cu o zi inainte de marele eveniment

Pentru ca parul sa fie in stare ideala pentru un look perfect in ziua nuntii, incearca sa il pregatesti cu o zi inainte de marele eveniment. Daca ai parul cret sau frizzy, spala-l si usuca-l cu peria cu o zi inainte pentru a il netezi si a il pregati pentru coafat. Daca ai parul foarte pisicos si cu tendinta de ingrasare, cel mai bine ar fi sa il speli in ziua nuntii, la primele ore ale diminetii.

ghid mireasa par

 

8. Nu uita sa ai la tine o trusa cu accesorii de par in caz de urgenta

Incearca sa iti pregatesti o mica trusa cu cateva accesorii si produse de par pentru a face mici retusuri pe parcursul zilei – elastice, agrafe, fixativ, o perie de par, sampon uscat, un spray texturizant.

ghid mireasa par

 

9. Ia in calcul florile ca accesorii de par

Si nu uita sa alegi ce ti se potriveste. Pentru o nunta cu aer boem poti opta pentru flori naturale, delicate. Pentru o nunta eleganta, poti opta pentru trandafiri sau alte flori care iti plac.

ghid mireasa par

 

10. Zambeste!

Acesta este probabil cel mai important sfat. Este ziua nuntii tale. Nu iti face foarte multe griji, nu te stresa, nu pierde timpul cu detalii. Pur si simplu distreaza-te, bucura-te de acest moment special si nu lasa ca nimeni si nimic sa ti-l strice.
 

Sursa: cosanzene.ro

Suport clienti Luni-Vineri: 11-19, Sambata: 10-18, Duminica: 10-16

0748 321 041 hello@reya.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!